fredag 10. juli 2009

Stor dramatikk på nord-vestlandet!

Etter å ha servert massevis av sludder og vås i sine spalter, er det en befrielse for gjennomsnittspensjonisten å kunne bringe en sann historie fra virkeligheten! Det hele utspant seg på nord-vestlandet i dag:

A. Opsahl (som helst vil være anonym) ferierer der borte for tiden sammen med fruentimmeret fra Høybråten (tvangsgiftet med A. Opsahl). Der vandret de bekymringsløst i lav passgang mellom bergknatter og knøs da skrekk-smsen kom fra hans børsmentor (også kjent som gjennomsnittspensjonist). Oslo Børs ville kommende mandag stryke hans kjære Can Argo fra børslistene! På godt norsk ville det bety - milevis fra nærmeste internettsted som han var - at han ikke hadde mulighet til å få solgt sine aksjer mens de fremdeles var notert på børsen! Med den konsekvens at han ville tapt helt nøyaktig 20.000 skattekroner! (En lengre historie som vi ikke skal gå nærmere inn på her).

Gode råd var plutselig knalldyre. Gjennomsnittspensjonisten kastet seg på røret til skattemyndighetene. Der kom han på en svært hyggelig, ung fyr. Jo, børs synes han var gøy. Men skatteregler hadde han ikke særlig peiling på! Om A. Opsahl kunne regne med at børsterminering var tilstrekkelig for å få tilbake sine 20 tusen, ville han ikke ha noen formening om! Gjennomsnittspensjonisten viklet seg inn i en lengre, belærende børssamtale med fyren og avsluttet med årets aksjetips: kjøp Norske Skog, unge mann!

Turen gikk videre til Nordnet. Gjennomsnittspensjonistens nettmegler. Der visste de enda mindre. Sett på makan! De visste ikke engang at Oslo Børs hadde varslet børsterminering av Can Argo! Gjennomsnittspensjonisten har sagt det før. Og sier det gjerne igjen: arbeidslivet er oppskrytt. Og det gjelder åpenbart også de fleste de som har forvillet seg inn der!

Siste mulighet var å kontakte Oslo Børs. Og holde seg fast: et særdeles velartikulert kvinnemenneske holdt en klokkeklar orientering for gjennomsnittspensjonisten! Han fikk svar på det han ønsket å få vite! Halvt i svime ringte gjennomsnittspensjonisten til nord-vestlandet og ga A. Opsahl en inngående orientering. Vi var reddet!

Den kvikke leser vil formodentlig øyeblikkelig stusse over at gjennomsnittspensjonisten her bruker det personlige pronomen "vi". Forklaringen er enkel og lettfattelig: A. Opsahl ble nylig tildet Årets Hederspris i Nesodden Oldermannskortspillag. Under en kort men verdig seremoni. Med den hovedbegrunnelse at han sørger for at øvrige medlemmer i år får en uavhengig, sunn og ordnet økonomi. Og det ville rett og slett vært for jævlig (for oss andre) om A. Opsahl skulle få 20 tusen mindre å rutte med i år!

Gjennomsnittspensjonsten la den lykkelige løsning bak seg og strøk ut på dagens tilbudsjakt. Vel tilbake (uten kremkjøp av betydning) sprang bomben. Via sms: A. Opsahl hadde kommet over ei dame på 83 år ute i havgapet. Som var oppsatt med PC med satelitt-bredbånd! Han hadde kun brukt få minutter på å elge seg inn på henne (fyren kan sjarmere en stein!) og vips hadde han tilgang til Oslo Børs! Aksjene ble solgt og økonomien til alle æresmedlemmene i Nesodden Oldermannskortspillag ble reddet!

Snakker om solskinnhistorie! Sexolog B. Gulbrandsen, den tvers gjennom joviale Ø. Gyldensten og seniorpensjonist/humorist J.E. Aas ble selvsagt informert på flekken!

Yngvar
Gjennomsnittspensjonist, børsmentor og i lykkerus!

Det tvangsgifte ekteparet A. Opsahl og fruentimmeret fra Høybråten nekter plent å sende over et stemningsfoto fra nord-vestlandet. Som kunne underbygget og utdypet dagens solskinnshistorie.

Gjennomsnittspensjonsten ser seg derfor nødt til å benytte et sensurert foto fra tildelingen av Årets Hederpris. For å få A. Opsahl frem i lyset. Bildet ble opprinnelig og øyeblikkelig forkastet p.g.a sterke og heslige scener midt under seremonien. Mellom 2 eldre herrer av samme kjønn!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar