torsdag 23. juli 2009

"Jenta" ruler

Aller først går våre tanker til fylkeslegen i Hedmark m/frue. Han skulle så absolutt kastet glans over dette blogginnlegget. Men dessverre er det sykdom ute og går. Og vi skal ikke i det hele tatt spøke med fylkeslegen i Hedmark m/frue akkurat nå.

Så til bloggtittelen: for de uinvidde kan det opplyses at "Jenta" er familiens høyt respekterte og særdeles tilstedeværende huskatt. Faktisk nr 5 på familierangstigen. Knapt foran gjennomsnitts-pensjonisten. Kjernefamilien har 6 voksne medlemmer...

"Jenta" lever et høyverdig liv og har kontroll på det meste. Hun har f. eks. bestemt at hun skal ha nytrukket torsk til middag. Hver bidige dag. På 5. året! En tvers gjennom rådyr meny. Mens matfar og mor både titt og ofte sitter og smatter på en fiskegrateng til 10 kroner! På deling!

Gjennomsnittspensjonisten ble derfor yr når han kom over renskårne, frosne, torskelignende filèter på Obs! til 39 kroner pr. kg. For sikkerhets skyld rådførte han seg med et eldre fruentimmer som sto og pirket på godsakene. "Smaker omtrent som torsk", svarte dama - "med andre ord ingen verdens ting". Man kan si mye om "Jenta". Klok er hun. Faktisk direkte smart. Men lese kan hun ikke. Og hun kunne umulig finne ut at "Pengasus" var tatt på dorg, not og oter i Vietnam! Gjennomsnittspensjonisten rasket med seg 1 test-kilo og så for seg en sunn og ordnet økonomi i de kommende år. "Pengasus" var løsningen! Til langt under halv torskepris...

Den vietnamesiske lavprisfilèten ble trukket etter alle kunstens regler og satt fram for "Jenta" . Som tok en kvikk lukteprøve, så kaldt på gjennomsnittspensjonisten, snudde hekken til og gikk å la seg! Ikke engang Number One lot seg lure av den påfølgende bløffen: "Tenk frue, i morgen blir det gourmètmiddag! En delikatesse fra Vietnam! Pengasusfilèt!" "Truru jeg vil eta noe som ikke engang katta vil ha?!", var Number Ones klokkeklare tilbakemelding.

Så hvis det finnes noen der ute som er sugne på en Pengasusmiddag til en billig penge, står gjennomsnittspensjonisten på døra. Tvert. Ring 63840517.

Yngvar
Lutfattig gjennomsnittspensjonist

"Jenta" og gjennomsnitts-pensjonisten fotografert FØR den famøse Pengasus-tildragelsen. Den kvikke leser vil umiddelbart få med seg at "Jenta" - nøyaktig som sin lutfattige matfar - trives best i stabilt, høyre sideleie! Med pute!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar