torsdag 21. oktober 2010

Da gråt Liv

Gjennomsnittspensjonisten setter klare krav til seg selv og sine ellleville innlegg. Siden han nå også er samfunnsrefser, er kravene skyhøye. Men det er alltid plass til glimt fra det lille liv. Detaljer som betyr noe.

Som i går. Da store deler av kjernefamilien var sammen i Lillestrøm. Som alltid hadde Gjennomsnittspensjonisten med seg noe til sine barnebarn. Jordbær, Bob-Bob (blåbær), øglesko, bærbar DVD-spiller (kr. 259.- på Maxi - dønn feilpriset!), 28 helaftens spillefilmer for barn (bittorrent-nedlasting), dinosaurussko og Ikeabord.

Gaveoverrekkelsen og den hjertelige smalltalken gikk etter planen. Turen hadde kommet til JORDBÆR. Vàr som Gjennomsnittspensjonisten er for belgiske jorbær av den sure sorten, delte han sitt bær og dyppet den ene delen i sukkerskåla. Da brøt helvete løs. Number One og poden var samstemte. Slikt gjør man ikke!

Gjennomsnittspensjonisten tok saken med stoisk ro. Han har da blitt kastet ut fra langt bedre hjem enn dette. Men Liv strigråt (snart 4). Datterdatteren. Hun opplevde at bestefaren fra Skjetten fikk grov kjeft. Og han som "nesten er for snill" (som hun selv har sagt det). Det ble for mye for henne!

Slikt varmer langt mer enn gleden ved å henge ut Jens Stoltenberg, Anthony Annan, Senterpartiet eller veivesenet! Garantert.

Yngvar
Et stykk lykkelig bestefar. Glad for at noen bryr seg.

Liv Bech Lutnæs. Snart 4.

















Gjennomsnittspensjonisten konverterer til Samfunnsrefser!

Til tross for elleville og temmelig særegne samtidsrapporter, har Gjennomsnittspensjonisten kun en kompakt leserskare i sin blogg. Et par i den nære familiekrets og et par i den mer perifere. Samt fylkeslegen i Hedmark m/frue - som følger bloggen av medisinske årsaker. Riktignok har han også nylig sikret et brohode til Düsseldorf, Tyskland (faktisk uten å nevne krigen med et ord!). Men nedslagsfeltet er og forblir tett og kompakt.

Derfor har han løftet blikket. Sett samfunnet i hvitøyet. Og tatt ansvar. Han har tatt på seg oppgaven som Samfunnsrefser! Her skal ikke offentlig dumskap få råde. Ikke en eneste politikerløgn skal få passere hans filter. Med utilslørt humor og hvesset penn skal han ta dem alle.

Og så langt har kun det saftige tipset til Rosenborgs Anthony Annan blitt refusert i VG: at han kunne ta en kvikk telefon til Anna Anka hvis han gikk tom for idèer om hvilke kroppsdeler han skulle forgripe seg på framover...

Men de 3 øvrige har (formodentlig) moret det norske folk. Og det er med en smule stolthet Gjennomsnittspensjonisten kan melde et det siste innlegget ble beæret med en munter illustrasjon fra VGs side!

Samfunnet skal passe seg. Det kan komme mer...

Yngvar
Gjennomsnittspensjonist og Samfunnsrefser

Det kan dessverre hende at kopiene av VG-innleggene ikke lar seg forstørre ved dobbeltklikking (har ny PC og er ikke kjent med den). Særtrykk i full størrelse kan imidlertid bestilles mot en mindre godtgjørelse!

For å pirre leseren noe, kan det antydes at innleggene bærer headingene "Rundkjøring" (Oslo S), "Genialt, Jens" (om pensjonistranet) og "Sp-mail til besvær" (de lyver så det renner av dem alle sammen).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar